Kuijt en Van Persie helpen hun club verder in FA Cup

Dirk Kuijt maakte tegen Manchester United het winnende doelpunt voor Liverpool; Robin van Persie deed hetzelfde voor Arsenal in het bekerduel met Aston Villa.

ROTTERDAM. Liverpool heeft zaterdag in de vierde ronde van de FA Cup Manchester United uitgeschakeld. Invaller Dirk Kuijt kroonde zich twee minuten voor tijd tot matchwinnaar door de 2-1 te maken.

United en Liverpool begonnen stormachtig aan het bekerduel en kregen goede kansen in de beginfase. Liverpool kwam na twintig minuten op voorsprong. Uit een corner van Steven Gerrard kopte Daniel Agger de 1-0 binnen. Daarna kwam United terug in de wedstrijd, wat resulteerde in de gelijkmaker van Ji-Sung Park.

Na rust had Manchester het meeste balbezit, maar de zege ging naar Liverpool. Een verre uittrap van Reina belandde op het hoofd van Andy Caroll, die Kuijt vond. De Oranje-international twijfelde niet en schoot met rechts gedecideerd binnen: 2-1.

Bij het bekerduel werd een 59-jarige fan van Liverpool opgepakt, omdat hij een aap nadeed in de richting van Patrice Evra. De Franse verdediger van United was tijdens een competitieduel eerder dit seizoen al racistisch bejegend door Liverpool-spits Luis Suarez.

Arsenal plaatste zich door een sterke comeback voor de vijfde ronde van de FA Cup. De ploeg van trainer Arsène Wenger kwam met 2-0 achter tegen Aston Villa, maar sleepte alsnog een 3-2 zege uit het vuur.

Robin van Persie schoot zijn ploeg tien minuten na rust terug in de wedstrijd en maakte zes minuten later de winnende treffer. Theo Walcott tekende tussendoor voor de gelijkmaker namens Arsenal. Novum