Kermit en Miss Piggy verdedigen Muppetfilm

Gisteren stonden in Londen Kermit en Miss Piggy de pers te woord over hun nieuwe film.

Muppet characters Miss Piggy (L) and Kermit the Frog pose during a photocall promoting the movie 'The Muppets' in Berlin, January 18, 2012. REUTERS/Thomas Peter (GERMANY - Tags: ENTERTAINMENT) REUTERS

„Niemand kan mij even goed spelen als ikzelf.” Daarmee verklaarde Muppet-personage Miss Piggy gisteren in Londen haar terugkeer naar het witte doek. Kermit en Miss Piggy, die zoals een filmdiva betaamt behoorlijk op zich liet wachten, stonden zelf de verzamelde pers te woord over hun nieuwe film. Disney spaart kosten noch moeite om de Muppets, twaalf jaar na hun laatste film, onder de aandacht te brengen; eerder was er al een persconferentie in Berlijn.

In de film ontdekt Muppetfan Walter tijdens een trip naar Los Angeles dat oliemagnaat Tex Richman The Muppets Studio wil veranderen in een olieplatform. Walter probeert vervolgens met Kermit, Miss Piggy en andere Muppetbekenden The Greatest Muppet Telethon ever te organiseren. Ze willen 10 miljoen dollar ophalen en de studio redden.

Eerder omschreef de Amerikaanse televisiezender Fox het verhaal als een van de vele linkse Hollywoodpogingen om kinderen een negatief beeld van de olie-industrie te geven. „Zoveel films vallen de olie-industrie aan, maar ze vermelden nooit dat olie ook zorgt voor stroom in ziekenhuizen, verwarming in huizen, benzine voor ambulances”, verkondigde Dan Gainor, onderzoeker van het Media Research Center, op de zender.

De reactie van Miss Piggy op de verwijten was duidelijk: „Het is even belachelijk als Fox News beschuldigen van het produceren van nieuws.” De nieuwe Muppetfilm draait vanaf 8 februari in de Nederlandse bioscopen.

    • Sabeth Snijders