Hockeysters geven zege uit handen tegen Britten

Nederland begon de Champions Trophy met een 3-1 overwinning op China. Gisteren volgde een 2-2 gelijkspel tegen Groot-Brittannië.

ROTTERDAM. De Nederlandse hockeysters hebben gisteren hun tweede duel om de Champions Trophy gelijkgespeeld. De wedstrijd tegen tegen Groot-Brittannië eindigde in 2-2.

Net als een dag eerder tegen China (3-1 zege) begon Nederland goed aan de wedstrijd. Naomi van As maakte in de zevende minuut het openingsdoelpunt. Nederland was in het eerste half uur de betere ploeg, maar kon de overmacht niet uitdrukken in doelpunten. De Britten hielden zich vooral bezig met het tegenhouden van Nederland en werden pas na een half uur gevaarlijk. Kate Walsh miste echter een strafbal. Aan de andere kant tekende Kim Lammers vlak voor rust voor de 2-0.

De Britten maakten het Nederland ook na rust met fysiek spel lastig. Een strafcorner van Crista Cullen leverde de aansluitingstreffer op: 2-1. Doordat Nederland slordig met de kansen omsprong, hield Groot-Brittannië hoop. Na een tweede gemiste strafbal van de Britten gaf Nederland in de slotfase de overwinning alsnog uit handen. Cullen maakte, opnieuw uit een strafcorner, de gelijkmaker: 2-2.

De hockeysters hadden het eerste groepsduel zaterdag met 3-1 van China gewonnen. Nederland kwam vlak na rust op voorsprong, via Lideweij Welten. Dat was voor China het teken om het tempo op te voeren. Nederland wist er geen raad mee en moest de verdiende gelijkmaker toestaan. China kreeg daarna kansen, maar sloeg niet toe. Nederland wel. Eerst scoorde Welten haar tweede doelpunt. Vlak voor tijd besliste Marilyn Agliotti de wedstrijd. Novum