Goals Kuijt, Van Persie in FA Cup

FC Liverpool heeft zaterdag in de vierde ronde van het FA-Cuptoernooi Manchester United uitgeschakeld. De Nederlandse invaller Dirk Kuijt werd twee minuten voor tijd matchwinnaar voor The Reds door de 2-1 te maken.

Liverpool en Manchester United begonnen op Anfield Road stormachtig aan het Engelse bekerduel en kregen goede kansen in de beginfase. Liverpool kwam na twintig minuten op voorsprong. Uit een hoekschop van Steven Gerrard scoorde de Deen Daniel Agger met een kopbal (1-0). Daarna kwam Manchester United terug in de wedstrijd, wat nog voor rust resulteerde in de gelijkmaker van de Zuid-Koreaanse oud-PSV’er Ji-Sung Park (1-1).

Na de pauze had Manchester United het meeste balbezit, maar de bekerzege ging naar Liverpool. Een verre uittrap van de Spaanse doelman Reina belandde op het hoofd van de Engelse stormram Andy Caroll, die ploeggenoot Kuijt aanspeelde. De international van Oranje twijfelde niet en schoot de bal met zijn rechtervoet in het doel van United (2-1).

Bij het beladen bekerduel tussen de twee rivaliserende ploegen werd een 59-jarige fan van Liverpool opgepakt, nadat hij een aap had nagedaan in de richting van Patrice Evra. De Franse United-verdediger was eerder dit seizoen al racistisch bejegend door Liverpool-spits Luís Suarez.

Arsenal plaatste zich moeizaam voor de vijfde ronde van het FA-Cuptoernooi. De ploeg van de Franse trainer Arsène Wenger kwam op eigen veld met 2-0 achter tegen Aston Villa, maar sleepte dankzij Robin van Persie een 3-2 zege uit het vuur.

De Nederlandse vedette schoot zijn ploeg tien minuten na rust terug in de wedstrijd (1-2) en maakte zes minuten later de winnende treffer (3-2). Theo Walcott zorgde tussendoor voor de gelijkmaker. (Novum)