BNN opnieuw bij het corps

FeutenNed. 3, 20.25 - 21.00 uur

Geen corpsstudent heeft Feuten gemist, eind 2010. Al bij de aankondiging van deze BNN-dramaserie over een (fictief) studentencorps was de grote vraag of de ontgroening realistisch dan wel karikaturaal in beeld zou worden gebracht. Dat tweede was het geval, aldus de corpsleden, maar een fijne serie was het wel.

Het tweede seizoen zet deze lijn voort. Iedereen kent de verhalen over oud-corpsleden die in de top van het bedrijfsleven bedisselen welke voormalige verenigingsgenoot in aanmerking komt voor een topfunctie, maar bepalen ze ook wie een nieuwe nier krijgt, of wie de nieuwe praeses wordt van hun geliefde club?

Sommige verhaalelementen zijn wat clichématig, zoals de journalist die infiltreert bij de ontgroening of de studerende prins die Alex heet en ‘Prins Pils’ wordt genoemd. Toch overtuigt de serie. Zo vertoont de studentensociëteit precies de juiste verleptheid, met rondslingerende bierfusten. Corporale wijsheden zijn goed neergezet. „Heb je een kater? De truc is: gewoon doorzuipen.”

Acteurs Manuel Broekman en Tim Murck zijn zelfs in de making of geloofwaardig als corpsstudent. Ook Hanna Verboom bewijst opnieuw dat ze de serie mede kan dragen. Nieuwe acteurs als Abbey Hoes en Egbert Jan Weeber doen de serie geen kwaad en Jack Wouterse is goed gecast als nurkse hoofdredacteur. Feuten blijft het corpsleven voorspelbaar neerzetten, maar binnen het geheel aan Nederlandse dramaseries is dit een lekkere snack.

Derk Walters

    • Derk Walters