Yoshi brengt koffie naar de slachtoffers van de tsunami

Yoshi

“Onze stem is sterker dan een tsunami”. Het zijn de woorden van Yoshiharu Masuda: docent, milieuactivist en koffieliefhebber. En koffie zou getroffen gebieden kunnen helpen bij de heropbouw, denkt hij. Dus dat is wat hij probeert in het noorden van Japan.

De korte documentaire over Masuda heet Yoshi’s Blend en is gemaakt door Mackenzie Sheppard. Hij filmde de Japanner in zijn huis, waar hij elk aspect van het koffiemaken behandelt alsof het een kunstvorm is. En in de verwoeste gebieden van Japan, waar de tsunami vorig jaar maart huishield.

Zijn mobiele koffiewinkeltje, het HOPE Cafe, staat niet alleen voor warme koffie, maar ook voor een plek waar de getroffenen kunnen dromen over het heropbouwen van hun dagelijkse leven.

    • Peter Zantingh