Marianne Vos oppermachtig bij wereldkampioenschap veldrijden

Vos tijdens een training, deze week in Koksijde, België. Ze won vandaag voor de vierde keer op rij het WK veldrijden. Foto AFP / Peter Deconinck

Marianne Vos is voor de vijfde keer in haar carrière en de vierde keer op rij wereldkampioene veldrijden geworden. In het Belgische Koksijde reed de Brabantse direct bij de concurrentie weg en fietste ze soeverein naar de zege.

Op het podium kreeg ze gezelschap van Daphny van den Brand, die voor Nederland het zilver opeiste. De Belgische Sanne Cant greep het brons voor Sanne van Paasen die het Oranjefeestje net niet kon voltooien.

Vos liep al in de eerste ronde samen met Van den Brand bij de rest van de deelnemers weg, zo schrijft persbureau Novum. Halverwege die omloop schudde de drievoudig regerend kampioene ook haar landgenote af en soleerde de rest van de race naar de zege. Van den Brand werd daarachter ingelopen door Sanne van Paassen. De derde Nederlandse bracht Katie Compton uit de Verenigde Staten en de Belgische Sanne Cant mee.

Vos voor de camera van de NOS:

http://nos.nl/video/335323-vos-na-haar-vijfde-wkgoud-veldrijden.html

Cant vocht vervolgens met Van den Brand een zware strijd om de tweede plaats uit. Op 37 tellen van Vos kwam Van den Brand als tweede aan na een sprint op het laatste rechte stuk.

    • Peter Zantingh