'Zodra iemand te dichtbij komt stoot ik hem weer af'

Datingsite Paiq koppelt wekelijks voor Lux twee singles. Deze week Chris en Ruben.

Voor

Ruben: „Hoe besteden mensen hun vrije tijd? Waarom kiezen ze voor bepaalde concerten of vakanties? Met dat soort vragen wil ik me bezighouden later, misschien in de managementrichting. Naast m’n studie werk ik in een kledingzaak en doe ik de marketing voor Expreszo, een homojongerenblad. Dat maken we met tachtig vrijwilligers.”

Chris: „Ik ben net terug van een stage van een half jaar op Curaçao. Ik had er de tijd van m’n leven. Ik werkte in het Hilton en deelde een appartementje met een goede vriend. De stranden liggen er voor het uitkiezen, en het uitgaansleven is ook relaxed. En dat mooie weer hè.”

R: „Door Expreszo kom ik een heleboel homo’s tegen, ik ga veel naar borrels en feesten. Dat is leuk, ik hou niet van alleen zijn. Ik doe het liefst elke dag iets sociaals. Hoewel in je eentje winkelen of een avondje op de bank zitten ook heerlijk kan zijn, soms.”

C: „Ik ben op mijn vijftiende uit de kast gekomen – ik wist het al langer, maar je moet er eerst zelf vrede mee hebben. En dan nog is het nooit makkelijk. Ik maak geen deel uit van de scene, ik ben nog maar naar een stuk of vijf homofeesten geweest. Ik heb wel scharrels, maar ik ben moeilijk met binden. Zodra iemand te dichtbij komt, stoot ik hem weer af.”

R: „Vorig jaar had ik een crush op iemand die ik fanatiek achterna liep, tot ik ontdekte dat er een ravijn onder me zat, zoals in een tekenfilm. Ik viel op hem omdat hij spontaan was, ongeremd en eerlijk. Hij doet waar hij zin in heeft. Bij relatiemateriaal gaat innerlijk voor uiterlijk bij mij.”

C: „Ik val meestal op iets oudere mannen, en dan de wat stoerdere types. Een beetje mysterieus, dat vind ik altijd interessant.”

Na

C: „Het ging wel goed. Er vielen geen pijnlijke stiltes of zo.”

R: „We hebben lekker gekletst, het ging heel makkelijk. Onze interesses liggen best dichtbij elkaar.”

C: „Ruben is doelgericht, hij is al heel serieus met z’n toekomst bezig. Hij heeft een jaar high school in de VS gedaan en ik heb drie maanden in Engeland gezeten, dus dat raakte elkaar.”

R: „Chris gaat niet veel stappen, hij wacht het een beetje af allemaal en hoeft zich niet zonodig te binden. Maar dat geldt ook voor mij. Meer dan twee keer per week met iemand afspreken zou ik ook totaal niet trekken.”

C: „Ik vond hem een sympathieke gozer, hij is open en sociaal. Maar ik zou niet op hem vallen. Zelfs als we een jaar vrienden waren, zou het nog niet in me opkomen. Ik kan het niet goed uitleggen – er is niks mis met hem. Misschien ontbreekt dat mysterie, dat geheimzinnige. Of misschien is hij te vrouwelijk voor mij.”

R: „Hij betaalde de drankjes, maar het volgende rondje is voor mij, hebben we afgesproken. Er is volgende maand een homofeest waar hij ook naartoe gaat, dus dan zien we elkaar zeker. Op Facebook heb ik de volgende dag foto’s van hem gevonden. Ik ben benieuwd. Ik kijk er tevreden op terug.”