Zijn die vragen aan Lieve Pieter echt? Zeker, al komen ze soms van collega's

In de jaren vijftig had Libelle een abjecte rubriek met vraag en antwoord getiteld ‘Lieve Lita’, waarin onbenullige vragen werden voorgelegd aan een zekere Lita. Ik zag dat blad weleens bij tandartsbezoek. Ach, tijden herleven, minkukelarij viert hoogtij: nu heeft het katern Lux eenzelfde snertrubriek, met ‘Lieve Pieter’. Spaar me. Ik krijg zelfs de indruk dat het gaat om verzonnen vragen. Of probeert men de lezer op die manier een hak te zetten? Dan is het corpsballengedrag, met excuses voor de krachttermen.

N. Wiedenhof

Nuenen

Arjen Ribbens, chef van Lux, zegt: „De vragen zijn echt. We zijn enkele weken geleden begonnen met een oproep onder collega’s en vrienden voor de eerste kwesties. Inmiddels reageren de lezers ook en beantwoordt Pieter hun vragen. Ik heb iedereen overigens om echte kwesties gevraagd. Van sommige problemen die van collega’s komen, ken ik de achtergronden.”

De vraagbaak zelf, Pieter Kottman, die momenteel in het buitenland verblijft, laat weten: „De redactie stuurt mij de vragen door, hoe zij daaraan komen, weet ik niet. Hooguit heb ik gehoord dat andere collega’s die indienen op hun verzoek. Ook komen er inmiddels vragen van lezers binnen, die de redactie naar mij doorstuurt. Van de brieven van lezers die ik krijg doorgestuurd, is de afzender bij mij bekend, niet van de vragen van de redactie.”

    • N. Wiedenhof