Ruzie in afkickcentrum Lima eindigt in brand en zeker 26 doden

Een politieagent buiten de kliniek waakt over de reeds geborgen lichamen van patiënten. Foto AP / Juan Contreras

In een Peruaanse privékliniek voor drugsverslaafden zijn zeker 26 mensen om het leven gekomen nadat brand uitbrak. De brandweer in Lima meldt tien gewonden nadat het door muren heen moest breken om de ingesloten patiënten te redden.

De brand brak uit op de begane grond van de kliniek genaamd Christus is Liefde in het minder welvarende Zarate-district, in de wijk San Juan de Lurigancho van de hoofdstad. Terwijl op de eerste verdieping werd ontbeten door de drugs- en drankverslaafden, woedde beneden de brand.

Een brandweerman sprak van een brand van dantesk formaat, waarmee vrijwel altijd bedoeld wordt dat iets net zo groots en huiveringwekkend is als de hel, zoals omschreven door de Italiaanse dichter Dante Alighieri. Een deel van de patiënten zou de dood hebben gevonden terwijl het zat opgesloten.

Meerdere deuren in het complex zaten op slot waardoor door muren en deuren gebroken moest worden. Peruaanse media melden dat de brand (foto’s) ontstond nadat bij een ruzie een matras in brand was gestoken. De gewonden zijn naar diverse ziekenhuizen gebracht.

    • Jules Seegers