werkpak

‘Op m’n top had ik 500 paar schoenen, dat is echt te veel’

Amsterdam 21-01-2012 Werkpak: Olcay Gulsen Foto NRC H'Blad Maurice Boyer

Olcay Gulsen (1980), eigenaar kledingmerk SuperTrash

„Ik draag altijd iets van SuperTrash. In deze outfit zijn het de skinnyjeans en het jasje. SuperTrash is de ultieme afspiegeling van mijn stijl. Als je iets niet mooi vindt uit de collectie, ben ik persoonlijk gekwetst – haha. Als ik een kledingstuk zelf niet aan zou trekken, hoort het ook niet in de collectie.

„Mijn stijl is klassiek, elegant, vrouwelijk, een beetje stoer en soms ook stout. De laatste tijd koop ik veel Céline. Proenza Schouler en Carven vind ik ook heel leuk. Kenmerkend is dat ik áltijd hakken draag. Ik voel me er vrouwelijker en mooier door. Dit paar is van Nicholas Kirkwood en kostte 1.200 euro, ik heb ze vorig jaar gekocht in Hongkong. Mijn meest recente aankoop is een paar neonroze hakken van Jimmy Choo.

„Ik winkel altijd als ik op zakenreis ben en even een paar uur vrij heb. Londen, Parijs, New York en Hongkong zijn mijn favoriete winkelsteden. Deze top heb ik in Londen bij Topshop gekocht. Mijn oorbellen ook. Ik hou van ‘high street’-mode. Ik voel me zo’n aangeklede pop als ik helemaal in designerkleding gekleed ben.

„Mijn horloge is een Rolex Day-Date, een cadeautje aan mezelf. De drie armbanden heb ik bij Van Cleef & Arpels in Parijs gekocht. Eerst heb ik de twee zonder steentjes gekocht, die kostten ruim vijfduizend euro per stuk. Over de derde moest ik langer nadenken, die kostte namelijk 23.000 euro. De ring is mijn verlovingsring.

„Ik ben van kinds af aan al in mode geïnteresseerd. We hadden thuis weinig geld, maar in mijn leukste jeugdherinneringen kochten mijn moeder en ik stoffen en naaiden we er samen nieuwe kleren van.

„Ik heb veel kleding, op m’n top had ik 500 paar schoenen en dat is echt te veel. Daarom geef ik veel weg aan mijn zussen en vriendinnen. Het hoort bij mijn levensstijl om vaak nieuwe kleding te kopen, maar ik ben zeker geen materialist. Laatst heb ik nog acht dozen vol kleding naar Afrika gestuurd. Dus nu lopen er allemaal arme kinderen in designerkleding.”

    • Nathalie Wouters