superdelux

Piet Paris 2×

De mode-illustraties van Piet Paris kunnen natuurlijk voor meer vormen gebruikt worden dan enkel bladen en boeken. Sinds deze week is servies met zijn zwart-rode tekeningen te koop bij de tijdelijke designwinkel Options! in Amsterdam. Prijzen variëren van 14,95 (theedoek) tot 59,95 euro (kop & schotel, set van 2). optionsamsterdam.com

De naam van Nederlands bekendste mode-illustrator dook deze week ook op bij de aankondiging van een nieuw hotel. In augustus 2012 opent in Arnhem hotel Modez. Het hotel is ontworpen door het Arnhemse architectenbureau NEXIT, Studio Piet Paris schreef het hotelconcept, ontwierp het logo en is verantwoordelijk voor de art direction.

Terence Conran

Wie de expositie ter ere van de 80ste verjaardag van de wereldberoemde Britse ontwerper sir Terence Conran nog wil zien, moet haast maken. De tentoonstelling, The way we live now, over de invloed van Conran loopt 4 maart af in het Design Museum in Londen. designmuseum.org

Moss

De toonaangevende designgalerie Moss in Soho, New York, is per 17 februari niet meer. Na 18 jaar sluit het designmekka zijn deuren. Eigenaren Murray Moss en Franklin Getchell zeiden in The New York Times de laatste tijd een „gratis museum te runnen”. Er werd te weinig verkocht. Moss had altijd veel Nederlands design in huis, van onder anderen Tord Boontje, Studio Job en Hella Jongerius.