Scherpe rijst, ronde rijst en flinke tikken

Vorige week schreef Dr. Zeepaard dat je een beker aangestampte rijst kunt optillen door er een mes in te steken. Als je het mes omhoog trekt, blijft de beker rijst kleven. Behalve dat het Dr. Zeepaard helemaal niet lukte.

Ha, maar Luc Berendsen (12) uit Den Haag wel. Met risottorijst, want “die is ronder” (ideetje van Luc’s moeder). En door met de beker een paar keer stevig op het aanrecht te tikken (ideetje van zijn vader). Zo kropen de ronde korrels dicht tegen elkaar. En zo kon Luc de beker met het mes optillen

Ook Sterre (9) en Arend (8) kregen het voor elkaar - methulp van hun vader Marc de Lignie. “Geïnspireerd door het ballastbed van scherpe stenen van Prorail” gebruikten ze basmatirijst. Andere tips: gebruik een stijve plastic beker. Druk de rijst van bovenaf aan en steek het mes er scheef in. Op Youtube kun je het zien: http://nrch.nl/5uv.

Dr. Zeepaard zegt: Bedankt!