Opinie

Krijg de pip

Youp

Soms zit ik op een middag slap te zappen en val ik in een RTL-programma dat over Beauty gaat. Zo’n programma wordt altijd betaald door de kliniek van een dokter die veelvuldig aan het woord komt. Hij vertelt dat borstimplantaten absoluut niet gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Sterker nog: voor je mentale gesteldheid is het juist heel goed. Je wordt zoveel meer vrouw door zijn siliconenbubbels.

Vervolgens zie je de gladjakker snijden in een jonge caissière en er doodeng plastic spul in proppen. Daarna komt het kassaschaap blaten dat ze zich met de grotere cupmaat veel zekerder voelt bij de C1000 en dat ook alle klanten heel enthousiast reageren. Vaak zit er ook nog een moeder naast. Die is doorgaans ook heel blij.

Later zie je zo’n meisje nog wel eens terug in een consumentenprogramma. Uit haar ene tiet komt gifgroen, fluorescerend vocht en de andere hangt heel droef, half leeg naast haar navel. De dokter woont inmiddels op de Seychellen.

Op de een of andere manier heb ik met neptietdames geen medelijden. Je bent toch een intens domme muts als je om cosmetische redenen een bol plastic in je lijf laat naaien. Eigenlijk is het wel grappig dat de zooi massaal is gaan lekken. Mij bevalt het op de een of andere manier wel.

Nu gaat het gerucht dat die Pipfabriek de PVV sponsort en dat Hero en zijn waterstofperoxidevriendje daarom geen Kamervragen stellen over deze kwestie. Zo schijnen de grote jongens uit de vastgoedfraude jaarlijks ook grote bedragen aan die partij over te maken. Geld dat gejat is uit pensioenfondsen. Het pensioen van Henk & Ingrid. Dus indirect stort dit symbolische setje geld in de partijkas. Zijn ze vast blij mee.

Of het waar is van die Pipfabriek en die vastgoedmaffia? Het is een gerucht, een roddel, een achterklapje. En bewijs het maar eens. Als ik Hero Brinkman was, zou ik onmiddellijk openheid van zaken geven. Dit soort vuige praatjes wil je niet. De wapenindustrie wordt trouwens ook genoemd. Net als de milieumaffia. Eerlijk is eerlijk: ik kan het niet bewijzen. Ik hoor het ook maar in de kroeg. Maar daar geldt wel als regel: waar bier is, is vuur.

Wel interessant dat Hero en zijn geblondeerde voorman niet willen vertellen hoe het zit met de schenkingen aan hun partij. Iedere stumper die asiel aanvraagt, moet zevenduizend kilo papier bij zich hebben en die papieren moeten door honderden plaatselijke woestijnautoriteiten getekend en gestempeld zijn. Bij de minste geringste twijfel blijft de grensboom dicht. Maar als je Hero en die blonde vraagt om gewoon even aan te tonen hoe ze aan hun geld komen, dan beginnen ze te briesen en te steigeren. Het leukste zou het natuurlijk zijn als binnenkort blijkt dat het partijkapitaal van de PVV systematisch bij elkaar is geroofd door gewelddadige scootermarokkaantjes. Zou ik intens grappig vinden. Een kern van waarheid schijnt er trouwens wel in te zitten. Heb ik gehoord. Ook in de kroeg, maar toen was het al heel laat.

Ondertussen gaat het niet goed met de PVV. Ze hebben nog even de makke Frits Wester misbruikt. Hij mocht zomaar opeens de blonde voorman interviewen. Of er afgesproken was dat Frits geen kritische vragen zou stellen, weet ik niet. Laten we het er op houden dat Frits gewoon zijn middag niet had.

Mensen en geld. Blijft een grappige combi. Las gisteren in de krant over de oud-decaan van de TU Delft, die nog meer declareerde dan het hele college bij elkaar. Een vakantievilla van een dikke 13.000 euro, een huurauto van 2.800 en voor bijna zesduizend euri aan tickets. Allemaal betaald. Geen cent geweigerd. Tussen maart en mei mag ik in Delft de professor uithangen. Ik doe deze weken inspiratie op voor die schnabbel en groet u vanuit een zonovergoten Bonaire van waaruit ik doorreis naar … de Seychellen.