Kidsflits

Tips voor kinderprogramma’s in het weekend. Genoemde leeftijden zijn een suggestie van de redactie.

The Ant Bully

Vanaf 6 jaar. Animatiefilm uit de studio van Warner Bros. De 10-jarige Lucas reageert zijn frustraties af door een mierenhoop te vernielen. Daarna wordt hij door een toverdrank gekrompen tot de grote van de mieren. Nu moet hij zien te overleven bij de mierenkolonie.

Zaterdag, SBS 6, 14.20 - 15.55 uur.

Hey hey, hier is Esther

Blueburger

Vanaf 9 jaar. Australische jeugdfilm vol drama en komedie. Esther (13) is een eenling op school. Thuis leeft ze onder het regime van haar strenge moeder. Haar leven wordt overhoop gegooid als ze de rebelse Sunni leert kennen. Ned. ondertiteld.

Zaterdag, Ned. 3, 15.30 - 17.05 uur.

Hoe overleef ik mezelf?

Vanaf 9 jaar. Verfilming van de boekenserie van Francine Oomen. De 13-jarige Rosa moet met haar moeder en stiefvader verhuizen en komt op een nieuwe school. Ze is onzeker en heeft problemen met haar stiefvader. Hoe redt ze zich hier uit?

Zondag, Ned. 3, 15.30 - 17.00 uur.