Het digitale aanbod van IFFR

Still uit Shattered. Foto IFFR

Voor iedereen die niet de mazzel heeft om net als ik weer onderweg te zijn naar het Rotterdamse Schouwburgplein een snelle tip: vanaf vandaag zijn via het youtube-kanaal van het festival gratis films te bekijken vanaf je bank.

Het festival is gestart met het plaatsen van enkele films die op het festival worden vertoond op YouTube. Vandaag in de aanbieding: de Chinese film Shattered en Black & White & Sex, een fascinerende film in een film in klassiek zwart-wit.

Waar is een film zonder muziek?

Daarnaast verzorgt 22tracks voor een gevarieerd en uitgebreid muziekaanbod naar aanleiding van het filmfestival. Op de site is een playlist met soundtracks te vinden. Niet alleen voor de thuisblijvers maar ook ideaal na een indrukwekkende film met dito muziek.

Misschien toch maar gaan

Tegelijkertijd is het ook voor mensen zonder kaartje geen verloren exercitie om naar Rotterdam te komen. De nieuwe last-minute regeling biedt zeker perspectief bij uitverkochte films, kan ik inmiddels zeggen uit ervaring. Bovendien staan bij nog lang niet alle films een rood sterretje in het programma. Nog aanbod zat dat de moeite waard is.

http://www.youtube.com/watch?v=b4ukJU9dAy8&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=RHijm0n8E9w&feature=player_embedded

    • Annemarie Coevert