Heerenveen wint van Utrecht en houdt druk op Ajax

Heerenveen heeft ook zijn tweede wedstrijd van 2012 gewonnen. Nadat vorige week met 2-0 bij De Graafschap werd gewonnen, zegevierden de Friezen met dezelfde cijfers over een zwak FC Utrecht. In het eigen Abe Lenstra Stadion tekenden Bas Dost en Jeffrey Gouweleeuw voor de treffers.

Binnen een vloek en een zucht was de wedstrijd volgens Novum feitelijk al beslist. Tussen de elfde en de dertiende minuut sloeg Heerenveen tweemaal toe. Eerst kopte topscorer Dost een corner van Luciano Narsingh binnen, nadat hij in de aanval daarvoor nog een enorme kans had laten liggen.

Twee minuten later produceerde Gouweleew een prachtige treffer. Hij nam een dieptepass van Doke Schmidt op zijn knie aan en volleerde de bal achter Utrecht-doelman Roberto Fernandez. In het vervolg van de eerste helft kreeg Heerenveen nog voldoende kansen om de score op te voeren. Na rust probeerde Utrecht-trainer Jan Wouters het tij nog wel te keren door targetman Frank Demouge in te brengen, maar effect had het nauwelijks.

Door de zege komt Heerenveen op gelijke hoogte met nummer vier Ajax, dat morgen aantreedt tegen Feyenoord. De Rotterdammers staan drie punten achter Ajax en Heerenveen. Utrecht blijft veertiende, met achttien punten uit negentien wedstrijden.

    • Jules Seegers