De goede vrouw ziet af

THE GOOD WIFE seizoen 3 foto SBS vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma Foto uitsluitend vrij van rechten voor redactioneel gebruik ter promotie van het programma tot 1 maand na uitzending. Commercieel gebruik verboden. SBS

The good wifeNet 5, 21.25 - 22.20 uur

Wat doe je als vrouw als je man, een officier van justitie, wordt beschuldigd van het verlagen van straffen in ruil voor seks met prostituees? Alicia Florrick is zo’n vrouw die je naast haar echtgenoot ziet staan als deze zijn publieke ambt moet neerleggen vanwege een ranzig schandaal. Bij de persconferentie trotseert ze het knallende flitslicht en de opdringerige camera’s die inzoomen op haar gezicht.

De serie The Good Wife stelt de vraag waarom ze daar nog staat. En vertelt hoe het verder met haar gaat. Dit veellagige drama vertelt hoe een vrouw haar waardigheid behoudt in zulke benarde omstandigheden. Hoe ze haar kinderen beschermt, en haar man toch niet publiekelijk afvalt.

Alicia (Julianna Margulies, in de jaren 90 speelde ze zeven jaar in de ziekenhuisserie ER) gaat weer aan het werk als advocaat. Vijftien jaar eerder gaf ze voorrang aan zijn carrière en werd huisvrouw. Een collega stelt haar al snel de centrale vraag over haar kalme reactie: „Hoe kon je? Ik zou een mes in zijn hart hebben gestoken.” Alicia geeft toe dat ze dat dat ook altijd had gedacht als ze zulke vrouwen op tv zag. „Maar ik was onvoorbereid.”

Ze slaat haar man een keer hard, maar gebruikt hem ook voor seks. Ze is gekrenkt, maar denkt aan haar dochter die niet wil dat haar ouders scheiden. De ambivalentie in haar gedrag maakt dat je met haar meevoelt. Haar twijfel is het hart van deze verslavende dramaserie, een van de betere nieuwkomers van de laatste jaren.

Op kantoor ontmoet Alicia een oude vlam, met wie ze een dansante flirt begint. En ze krijgt in Kalinda, die als detective voor de advocaten werkt, een collega met een vlijmscherpe tong – wat veel geestige momenten oplevert.

Ron Rijghard

    • Ron Rijghard