Citaten

„Met het moderne columnisme heb ik bijzonder weinig affiniteit. Alwéér zo’n stukje over hun weggelopen kater of over dat interessante oude mannetje dat ze zijn tegengekomen... Wát een ellende, al die stukjes.”

Columnist H.J.A. Hofland van NRC Handelsblad en De Groene Amsterdammer, in Vrij Nederland, 21 januari.

„Moderne verzoeningsbegrippen: sociale vlaktaks; radicale midden. Het wachten is op: vierkante cirkel, vreedzame oorlog, duurzame verspilling.”

Oud-fractievoorzitter van het CDA Willem Aantjes, op Twitter, 24 januari.

„Hoe vaak kun je roepen dat je de stoerste rapper van het universum bent? Na verloop van tijd heb je je punt wel gemaakt en is het nog steeds niet waar. Het bereiken van een groot publiek zit hem in muziek maken die uit je hart komt.”

Rapper Lange Frans over dat hij geen nummers meer schrijft waarin hij beschrijft hoe geweldig hij is, in het Algemeen Dagblad, 27 januari.

„We gaan op zoek naar een list. Via mazen in de wet zullen we de gekozen anonimiteit van Henk en Ingrid beschermen.”

Tweede Kamerlid Hero Brinkman (PVV) over de nieuwe wet die openheid verplicht stelt rond giften aan politieke partijen, in de Tweede Kamer, 26 januari.

„Bijzonder. Een medewetgever zou een fundamenteel andere houding passen.”

Minister Liesbeth Spies (Binnenlandse Zaken, CDA), in reactie op Brinkman, 26 januari.

„Ik ga voortaan niet meer volledig af op diagnoses en ongetwijfeld goedbedoelde adviezen van huisartsen, maar zal meer dan ooit luisteren naar de signalen die mijn lichaam zelf uitzendt.”

Actrice Sylvia Kristel over haar slokdarmkanker, in het Algemeen Dagblad, 27 januari.