• Ik

Zwart

Na tien jaar in een bedrijf vol mannen in pak ben ik wel gewend aan onhandig commentaar op mijn outfits. In de lift, trots op mijn nieuwe colour coordinated look, merkt een collega op: „Leuk die herfstkleuren, is dat weer in?” „Ach, bruin is het nieuwe zwart deze winter”, probeer ik. „Oh, is dat zo?”,

Na tien jaar in een bedrijf vol mannen in pak ben ik wel gewend aan onhandig commentaar op mijn outfits. In de lift, trots op mijn nieuwe colour coordinated look, merkt een collega op: „Leuk die herfstkleuren, is dat weer in?”

„Ach, bruin is het nieuwe zwart deze winter”, probeer ik.

„Oh, is dat zo?”, luidt zijn verbaasde antwoord.

We komen aan op de verdieping van de kantine. Als we de lift uitlopen, deelt hij in het voorbijgaan verheugd zijn opgedane kennis met twee dames van de keukenbrigade. Onthutst kijken de bepaald niet blanke dames hem na.

Catharina Noordenbos

    • Ik