Zo ziet Willem Holleeder eruit na zes jaar cel

Vandaag werd topcrimineel Willem Holleeder na zes jaar cel vrijgelaten. Misdaadverslaggever Peter R. de Vries sprak hem vandaag en maakte enkele foto’s. Die liet hij vanavond in De Wereld Draait door zien.

Nadat de 53-jarige Holleeder vandaag uit de Rotterdamse gevangenis De Schie werd vrijgelaten, maakte hij volgens De Vries een wandeling met enkele familieleden in het bos.

Holleeder wil de komende jaren niets te maken hebben met de pers, zo vertelde hij de misdaadverslaggever. Hij voelt er volgens De Vries niets voor om aan te schuiven in talkshow voor een interview.

De topcrimineel wilde tegen De Vries niets zeggen over waar hij zich gaat vestigen. Wel sprak hij tegen dat hij uit angst geen proefverlof heeft aangevraagd. Holleeder zei dat justitie zijn verzoek juist steeds heeft afgewezen. Verder wilde Holleeder alleen ingaan op vragen over zijn gezondheid. Daarover zei de Vries in De Wereld Draait Door:

“Hij kampt met hartkwalen en moet een paar uur per dag rusten. Hij volgt een streng dieet en heeft niet lang meer te leven.”

Op Twitter liet De Vries eerder weten dat hij “er best goed” uitzag.

Twitter avatar PeterRdeV Peter R. de Vries Ik had Holleeder zo’n jaar of vijf niet gezien. Hij ziet er getekend, maar verder best goed uit.

Justitie blijft Holleeder in de gaten houden omdat nog wordt onderzocht of hij bij liquidaties is betrokken. Tot nu toe wordt hij daar niet voor vervolgd.

Bekijk de uitzending van De Wereld Draait Door waarin Peter R. de Vries de nieuwe foto’s van Willem Holleeder laat zien hier.

    • Lex Boon