Weer

In een groot deel van Europa heerst op dit moment koning Winter. Hij nadert, met in het oosten van Duitsland nu al dagenlang maximumtemperaturen rond nul en in de nacht en ochtend lichte tot matige vorst.

De koude lucht breidt zich komend weekend uit tot boven Nederland. Het winterweer wint terrein nadat een lagedrukgebiedje ons is gepasseerd. Morgen overdag ligt het boven Frankrijk en is de wind bij ons naar het oosten gedraaid.

Vanavond en vannacht zijn er enkele opklaringen, maar onder invloed van het langs trekkende lagedrukgebied vallen ook wat buien met regen en natte sneeuw, vooral in het zuidwesten. Tijdens opklaringen koelt het landinwaarts af tot rond nul.

Morgen waait er een lichte oostelijke bries, 2 tot 3 Bft. Er drijven wolkenvelden over en in de westelijke helft van het land valt nog een bui. Met maximaal 5 graden komt de temperatuur al lager uit dan vandaag.

Vanaf zondag liggen de maxima rond nul en vriest het in de nacht en ochtend licht, later matig. Eerst wordt de zon nog afgewisseld door bewolking en valt soms wat sneeuw.

Na maandag breekt de zon uitbundiger door en blijft het droog.