PSV klopt Vitesse in eigen huis

PSV heeft vanavond in de Eredivisie met 3-1 gewonnen van Vitesse. In het Philips Stadion scoorde Tim Matavz voor rust en deed Dries Mertens hem dat in de tweede helft na. Invaller Mike Havenaar scoorde tegen voordat Stanislav Manolev de wedstrijd besliste.

De wedstrijd in Eindhoven werd er een met twee gezichten, aldus persbureau Novum. Voor rust had PSV de wedstrijd onder controle, maar had de thuisploeg moeite om gaten in de Arnhemse defensie te vinden. Dat lukte uiteindelijk een keer toen Vitesse-doelman Piet Velthuizen een zwabberend schot van Zakaria Labyad met moeite wist te keren. Matavz stond klaar om de bal te controleren en beheerst in te schieten.

Kansjes voor Vitesse in tweede helft

Na de thee kwam Vitesse beter voor de dag. De ploeg van trainer John van den Brom zette nu wel druk naar voren waar het zich voor rust vooral had beperkt tot tegenhouden. Dat leverde direct kansjes op, bijvoorbeeld toen Alexander Büttner de paal raakte met een afstandsschot.

Ook PSV liet zich aanvallend niet onbetuigd en Velthuizen ging bijna weer de fout in. De doelman kreeg een lage voorzet van Jetro Willems van de linkerflank van PSV niet klemvast, maar Matavz wist net niet te profiteren.

Een kwartier voor tijd leek PSV de wedstrijd te beslissen. In een fase waarin Vitesse steeds dichter bij de Eindhovense goal kwam, counterde Mertens naar de 2-0. De kleine Belg schoot van de rand van het strafschopgebied fraai raak.

Lang kon PSV niet van de ruimere voorsprong genieten. Zes minuten voor tijd kon Havenaar eenvoudig scoren toen hij op maat werd bediend van de rechterkant. Ondanks wat hachelijke momenten bleef PSV overeind. In de blessuretijd was het een nieuwe counter die PSV de zege bracht. Nu was het Manolev die afdrukte.

Oud-PSV’er uitgefloten

Bij Vitesse viel oud-PSV’er Jonathan Reis in de tweede helft in. De Braziliaan, die na lang blessureleed PSV de rug toekeerde, werd door het Eindhovense publiek uitgefloten.

Op de ranglijst is PSV nu ten minste een dag koploper. De Eindhovenaren hebben twee punten meer dan AZ, maar die club speelt morgen tegen Roda JC. Vitesse staat achtste.

    • Lex Boon