Koningshuis krijgt nieuwe directeur

Het Kabinet der Koningin krijgt een nieuwe directeur: Chris Breedveld, nu nog directeur-generaal van de Rijksvoorlichtingsdienst. Breedveld volgt deze zomer Paul Schellekens op, die de functie sinds 2006 bekleedt.

Breedveld geldt als een vertrouweling van prins Willem-Alexander en prinses Máxima. Daardoor zullen de speculaties over een op handen zijnde troonswisseling toenemen. Hij stond aan de basis van de mediacode voor journalisten die de Oranjes van meer privacy voorzag. Hij adviseerde het prinselijk paar bij de rel rond hun vakantievilla in Mozambique. Breedveld staat ook bekend om zijn felle reacties op foutieve berichtgeving over het Koninklijk Huis.

Breedveld (49) is sinds 2004 werkzaam voor de Rijksvoorlichtingsdienst. Daarvoor werkte hij bij het ministerie van Economische Zaken, onder meer als directeur communicatie. In zijn nieuwe functie zorgt Breedveld voor de ambtelijke ondersteuning van de koningin en fungeert hij als schakel tussen koningin en regering. De premier draagt de ministeriële verantwoordelijkheid voor het Kabinet der Koningin.