Doorstart voor All Green Vehicles

Rotterdam. Het eind november failliet verklaarde All Green Vehicles uit Oosterhout maakt een doorstart. Van de twintig werknemers gaan er in ieder geval zes mee naar het nieuwe bedrijf, dat Electric Power Holland heet. All Green Vehicles bouwde onder meer auto’s om tot elektrische wagens. Maar dit is tijdrovende en duur, zegt de huidige directeur Ewoud Vroegop desgevraagd. Zijn bedrijf richt zich op de productie van elektrische aandrijflijnen (de combinatie van batterij, elektromotor, versnellingsbak) voor bestelbussen. Het zoekt daarvoor een nieuwe productielocatie „in of om Utrecht”. Vroegop zegt dat hij inspeelt op de trend dat gemeenten de luchtkwaliteit in hun binnenstad willen verbeteren. Het vrachttransport gebeurt steeds meer met elektrische voertuigen. De doorstart is gefinancierd door investeringsmaatschappij KR Investments uit Joure. Hoeveel geld ermee is gemoeid, wil Vroegop niet zeggen. (NRC)