Weer

Voorlopig is van echte kou geen sprake. Toch kan het kwik komende nacht, als brede opklaringen achter een regenzone vanuit het westen binnenschuiven, gevoelig gaan dalen. Uitgezonderd een smalle strook langs de kust kunnen natte wegen bevriezen en glad worden.

Morgen is het nog zacht, met maxima tussen 6 en 8 graden en een matige zuidwestenwind. De zon wordt afgewisseld door stapelwolken. In het noordwesten kan een bui vallen. Op de meeste plaatsen blijft het droog.

Zaterdag is er meer bewolking en vallen op meer plaatsen buien, mogelijk met hagel. Met 4 tot 6 graden is het nog steeds aan de zachte kant.

Zondag is een overgangsdag naar vrij zonnig en koud vriesweer met overdag wolken, misschien een vlokje sneeuw, een koude oostenwind en in de loop van de dag dalende temperaturen.

De weermodellen voorzien koude oostenwind waarmee vanaf maandag vrieslucht uit Oost-Europa wordt aangevoerd. Volgende week gaat het licht tot matig vriezen in de nacht en komt het kwik overdag soms niet eens boven het vriespunt. De aangevoerde lucht is droog.

Vanaf maandag komt de zon weer tevoorschijn. Hoelang de vorst aanhoudt is onzeker.