Uitslag van de dieren-tekenwedstrijd

Poeh , het lijkt wel een kindertekening. Dat zeggen mensen wel eens als ze een abstract schilderij zien met woeste vegen en klodders, met spetterende kleuren of wilde vormen. Dat is niet zo aardig: alsof kinderen zomaar wat op papier kliederen als ze een tekening maken. Nou, daar dacht de Duitse schilder Paul Klee heel anders over. Het is juist heel moeilijk om zo te tekenen als kinderen, merkte hij. Jammer, vond Paul Klee, want hij hield juist van die vrije en spontane stijl. Hij zou vast ook erg blij zijn geweest met de enorme stapel tekeningen die nu op de redactie op een tafel ligt. Giraffen, panda’s, slangen, paarden, vlinders, dikke koeien... Sommige kinderen werkten met heel veel kleuren viltstift of met lekker stoffig krijt. Andere probeerden juist te tekenen als een groot mens: natuurgetrouw en precies. De jury koos voor de vrolijke vogel hieronder, en voor de tekeningen hiernaast. Met de klok mee: een kat en een muis (in het echt een tekening van een meter!), een klein magisch schaap dat toch grote dingen kan horen, de dalmatiër van de oma en opa van Olivier, een olifant met botten en een olifant die aan een boom schudt, Chris het hangmatbeest, een blinde grotsalamander en twee mannen met laserpistolen die jagen op de kriebelige stekelspin. Vanaf volgende week hangt een selectie in het Cobra Museum!