Topman borstimplantaatbedrijf PIP gearresteerd

Een implantaat van Poly Implant Prothese. Foto AFP / Sebastien Nogier

In Frankrijk is de topman van Poly Implants Prothèses (PIP), het bedrijf dat omstreden borstimplantaten produceerde, opgepakt. Jean-Claude Mas werd al gezocht door Interpol. Dat heeft een functionaris van de politie aan persbureau AP laten weten.

PIP is in opspraak geraakt omdat de borstprotheses van het bedrijf een veel hogere kans hebben om te gaan lekken. In de implantaten zijn goedkope, industriële siliconen verwerkt.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) en de de Nederlandse Vereniging van Plastisch Chirurgen (NVPC) heeft alle vrouwen in Nederland met borstimplantaten van de merken PIP- of M-Implants geadviseerd om deze te laten verwijderen. In Nederland hebben zo’n duizend tot veertienhonderd vrouwen de implantaten.

In Frankrijk kregen tienduizenden vrouwen vorige maand het advies om de implantaten preventief te laten verwijderen.

Dit bericht wordt aangevuld.

    • Lex Boon