Topman Blok van KPN koopt voor 4 ton aandelen

Er komt een moment dat je moet kopen in plaats van verkopen. Dat moment was gisteren aangebroken voor bestuursvoorzitter Eelco Blok van KPN.

Na de tegenvallende jaarcijfers en een koersdaling van het aandeel KPN met 7 procent eerder deze week besloot hij gisteren 50.000 stukken in te slaan tegen 7,93 euro. Prijskaartje: een kleine 4 ton. De afgelopen weken kon Blok niet handelen vanwege de voorkennis over de jaarcijfers, maar nu mag hij zijn slag slaan. Voor beleggers een signaal dat de topman de koers aantrekkelijk laag vindt.

Een trendbreuk. De afgelopen jaren toonde de manager vooral zijn verkoopkwaliteiten. In de laatste vijf jaar verkocht Blok telkens aandelen KPN. Voor ruim 6,2 miljoen euro nam hij afscheid van zijn effecten tegen koersen tussen de 9,24 euro (15 april 2009) en 12,36 euro (26 april 2007). Hij bezit nu ruim 69.000 aandelen.