President Hells Angels stapt op om vaker bij zijn gezin te zijn

Daniel Uneputty stapt op als baas van de Amsterdamse Hells Angels. Dat liet de motorclub gisteren weten.

In een persbericht laten de Hells Angels weten dat Uneputty meer tijd wil vrijmaken voor andere dingen, zoals zijn gezin, tatoeëren en de ‘support shop’ van de Hells Angels aan het Amsterdamse Waterlooplein. „Ik neem eenzelfde beslissing als Wouter Bos en Camiel Eurlings”, zei Uneputty tegen Het Parool.

Wie zijn opvolger wordt is nog niet bekendgemaakt. Uneputty legt zijn functie aanstaande maandag officieel neer. Die dag wordt ook de poort gesloten van Angels Place aan de Wenckebachweg. Onduidelijk is nog waar het nieuwe onderkomen van de motorclub komt. Uneputty volgde in 2004 Willem van Boxtel op als leider van de Hells Angels. ‘Big Willem’ werd oneervol ontslagen omdat hij in opdracht van de Amsterdamse vastgoedmagnaat Willem Endstra een aanslag op topcrimineel Willem Holleeder zou beramen. NRC