Nieuw gerechtelijk onderzoek naar Pukkelpop-drama

Slachtoffers worden herdacht bij het festivalterrein van Pukkelpop in Kiewit. Foto AFP / Michel Krakowski

In België loopt een nieuw gerechtelijk onderzoek naar het drama op Pukkelpop. Dat heeft minister van Justitie Annemie Turtelboom laten weten, melden verschillende Belgische media.

In een eerder onderzoek concludeerde de Belgische justitie dat de organisatie van Pukkelpop niets te verwijten viel. Na een klacht van een van de slachtoffers van het drama is de onderzoeksrechter nu een gerechtelijk onderzoek gestart. De Standaard meldt dat dat bij wet verplicht is als iemand een klacht met een burgelijke partijstelling indient.

Door het noodweer, aan het eind van de middag tijdens de eerste dag van Pukkelpop 2011, waaiden tenten en bomen om. Zo’n 150 festivalgangers raakten gewond en vijf bezoekers kwamen om het leven. Daarna werd het festival afgelast. Bezoekers van het festival hebben eet- en drankbonnen aangeboden gekregen voor de volgende drie edities. 350 festivalbezoekers hebben een schadeclaim ingediend om het tickets terugbetaald te krijgen.

    • Lex Boon