Lichtvoetige dans

lichte muziekLenny Kuhr: Liefdeslied

Opeens is Lenny Kuhr weer nadrukkelijk in beeld, sinds Ali B. haar tot een van de hoofdpersonen maakte in Ali B op volle toeren: zijn tv-serie met Nederlandse muziekhelden van de vorige generatie. Hoewel ze na haar grote successen altijd was doorgegaan met het schrijven, componeren en zingen van liedjes in haar eigen, hoogst herkenbare troubadourstijl, trok dat repertoire allang niet ieders aandacht meer. Ten onrechte. Dat blijkt weer eens uit de nieuwe cd Liefdeslied, waarin haar stem lichtvoetig danst op de klank van de akoestische gitaren. Hun samenspel schept tere sfeertjes die welluidend samengaan met de poëtische teksten. Drie daarvan zijn vertaalde gedichten van Garcia Lorca en één is een dansant versje van Jan Engelman.

Extra aandacht trekt het speelse duet Ik delete je niet dat ze samen met Ali B. maakte: „Heb ik verdriet, dan mis ik je / maar hoe wis ik je?” De zangeres en de rapper komen in dit nummer verrassend goed samen; zij wordt er iets aardser door en hij iets lyrischer.

Samen met haar vaste gitaarbegeleiders Cor Mutsers en Mischa Kool is Lenny Kuhr dit seizoen ook op tournee.