• Ik

Geboorteproces

Vorige week ben ik vader geworden van onze derde – een zoon, Vic – en volgens Achterhoeks gebruik staat mijn voortuin vol met borden en ooievaars die door vrienden, buurt en voetbalteam zijn geplaatst. Mijn buurman Bennie had de ooievaar samen met mijn kinderen Jack (5) en Marij (2) in het gras geplant. De volgende

Vorige week ben ik vader geworden van onze derde – een zoon, Vic – en volgens Achterhoeks gebruik staat mijn voortuin vol met borden en ooievaars die door vrienden, buurt en voetbalteam zijn geplaatst. Mijn buurman Bennie had de ooievaar samen met mijn kinderen Jack (5) en Marij (2) in het gras geplant. De volgende dag liep ik er met mijn dochter langs toen ik de hond uitliet. Marij wees naar de grote vogel in de tuin en zei „Ooievaar!” „Ja”, zei ik, „die heeft Vic gebracht”, in een poging haar op de functie van de ooievaar te wijzen in het geboorteproces. „Nee!”, riep ze, „die heeft Bennie gebracht!”

Maikel Harmsen

    • Ik