De beelden van El Clásico: ook dit keer was Barça - Madrid allesbehalve saai

Ronaldo
Ronaldo

Heen en weer golvend aanvallend spel, mooie doelpunten, felle overtredingen en veel aanstellerij. Zo kennen we de ontmoetingen tussen Barcelona en Real Madrid. Het was gisteravond niet anders.

Beide clubs hadden tot het duel van gisteren 86 keer El Clásico gewonnen. Oftewel: de balans tussen aartsrivalen Barcelona en Real Madrid was in evenwicht. Dat bleef zo, want het werd 2-2. Belangrijker was dat Barça daarmee Madrid uitschakelde voor de beker.

Het was een boeiend duel in Camp Nou, zoals eigenlijk elke ontmoeting tussen de twee boeiend is. Het heenduel in de Spaanse hoofdstad eindigde, na veel geschop en toneelspel, in 1-2 voor de ploeg van Guardiola. Gisteravond werd het 1-0 door Pedro (na een assist zoals alleen Messi die kan afleveren) en 2-0 door Daniel Alves, die van net binnen de zestien prachtig de kruising vond. Frustratie bij Ronaldo.

http://youtu.be/-t7By_JDoYM

http://youtu.be/579uinATgMc

Daarmee leek het gespeeld, maar via Cristiano Ronaldo (niet op YouTube, wel rond 1:25 in deze samenvatting) werd het 2-1. Drie minuten later werd het zelfs 2-2 via Benzema. Hij speelde zichzelf bijzonder behendig vrij tussen meerdere Barcelona-verdedigers en knalde daarna de gelijkmaker binnen.

http://youtu.be/_aExXoRG5OI

Verder kwam Real echter niet, helemaal niet nadat Ramos rood zag. Barcelona bereikt de halve finale van de Copa del Rey. Voor de liefhebbers van statistiek: het was de achtste keer op rij dat de Catalanen ongeslagen bleven tegen de Madrilenen: een record.

Ging het dan eindelijk eens alleen om het voetbal? Nee, dat bleken de heren ook gisteravond niet voor elkaar te kunnen krijgen. Madrid-slager Pepe (die in de heenwedstrijd op Messi’s hand ging staan) is het aanstellen nog niet verleerd. Velen drukten Madrid-coach Mourinho de afgelopen week op het hart de omstreden speler niet op te stellen, maar hij stond er gewoon. Niet altijd, trouwens - soms lag hij zomaar op de grond.

http://youtu.be/c3-zrttm9HU

Messi zelf besloot wraak te nemen voor dat hand-incident en trakteerde Pepe op een bescheiden tackle bij de zijlijn. Een terechte gele kaart. Met het opgestoken handje van de Argentijn leek hij te willen zeggen: “Sorry scheids, maar dit moest even.” Het Catalaanse publiek nam het hem niet kwalijk, zo te horen.

http://youtu.be/ve1mgY-lBlA

Bekijk een samenvatting met Nederlands commentaar bij Sport1.