Syrië stemt in met verlenging van de waarnemingsmissie

Syrië heeft ingestemd met verlenging met een maand van de waarnemingsmissie van de Arabische Liga in het land. De Syrische minister Walid al-Moualem maakte dat gisteravond bekend aan de staatsmedia in het land. De Arabische Liga besloot zondag dat het de missie wilde verlengen. Saoedi-Arabië trok zich op dezelfde dag terug uit de waarnemingsmissie in Syrië, omdat de Syrische regering zich niet aan de voorwaarden van het vredesplan heeft gehouden om de crisis in het land te beëindigen. Bahrein, Koeweit, Oman, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten besloten ook de waarnemers terug te halen. De Syrische regering heeft maandag nog een nieuw plan van de Arabische Liga om een einde te maken aan het geweld in het land verworpen. AP, Reuters