Musical- en theaterprijzen samen in gala

Eén gezamenlijk gala voor de VSCD Theaterprijzen en de Musical Awards – daarover zijn besprekingen begonnen tussen de Vereniging van schouwburgdirecteuren (VSCD) die jaarlijks de toneelprijzen, inclusief Louis d’Or en Theo d’Or, en de stichting Musical Awards die op kosten van Joop van den Ende de musicalprijzen toekent.

Het overleg verkeert nog „in een pril stadium”, aldus de betrokkenen, en zal zeker dit jaar nog niet tot één prijsuitreiking leiden. Maar wellicht wel aan het slot van het volgende theaterseizoen. Ook de AVRO, die zo’n gala graag wil uitzenden, vergadert mee.

De gesprekken zijn op gang gekomen door gerommel in de musicalgelederen. Producenten als Albert Verlinde en De Graaf & Cornelissen, die met het theaterbedrijf van Van den Ende concurreren, hebben kortgeleden verklaard niet meer naar de prijzen te willen meedingen. De jurering is ondoorzichtig, vinden ze, en het laatste musicalgala, uitgezonden door RTL4, had geen enkel niveau. Als gevolg daarvan worden er aan het eind van dit seizoen geen musicalprijzen uitgereikt.