Kortkolom sport

Joop Alberda bij AZ in raad commissarissen

Rotterdam. Joop Alberda treedt toe tot de raad van commissarissen van AZ. De bondscoach van de gouden olympische volleybalploeg van 1996 was eerder manager bij de Russische voetbalbond. Ook was hij technisch directeur van sportkoepel NOC*NSF. Alberda is door zijn goede verstandhouding met algemeen directeur Toon Gerbrands, ook oud-bondscoach van de volleyballers, op de hoogte van de situatie bij de koploper. (Novum)

Cardiff City bereikt finale League Cup

Rotterdam. Cardiff City heeft als eerste de finale om de League Cup bereikt. De ploeg uit Wales won op eigen veld met 1-0 van Crystal Palace, dat twee weken geleden met dezelfde score had gewonnen. Cardiff won in de strafschoppenserie (3-1). De ploeg treft volgende maand in de finale Manchester City of FC Liverpool, dat vanavond een 1-0 uit de heenwedstrijd verdedigt. (Novum)

Derdeklasser verslaat Espanyol in beker

Rotterdam. Derdeklasser Mirandes heeft de halve finales van de Copa del Rey bereikt. De ploeg versloeg Esanyol met 2-1, nadat het vorige week in Barcelona met 3-2 had verloren. De koploper uit de Segunda Division B2 speelt in de halve finales tegen Athletic Bilbao of Real Mallorca. (Novum)

Mali en Ghana winnen groepsduels Afrika Cup

Rotterdam. Mali heeft zijn eerste groepswedstrijd in de Afrika Cup gewonnen. De ploeg versloeg gisteren in het Gabonese Franceville Guinee met 1-0. Middenvelder Bakaye Traoré van AS Nancy maakte het doelpunt. Mali leidt in groep D met Ghana, dat eerder op de dag met 1-0 won van Botswana. (Novum)

Ajax mist Alderweireld twee tot vier weken

Rotterdam. Ajax moet het twee tot vier weken zonder de Belg Toby Alderweireld stellen, zo is gebleken uit een mri-scan. De verdediger liep zondag in de wedstrijd tegen AZ een hamstringblessure op. (Novum)