Kijk mee: het Tahrirplein loopt weer vol

Een jaar geleden keek de hele wereld via de live-beelden naar het Tahrirplein in Kairo. Daar zijn vandaag tienduizenden Egyptenaren bijeengekomen om de volksopstand, die op 25 januari 2011 begon, te herdenken. Kijk wederom live mee met de beelden.

Persbureau AP meldt dat liberalen, seculieren en islamisten zich allemaal in verschillende hoeken van het plein verzamelen. Volgens het persbureau een duidelijk teken van de grote politieke verdeeldheid die sinds de val van Mubarak in het land is ontstaan. De groepen verschillen van mening over de doelen van de revolutie, de strategie om die te bereiken en de rol van de militaire interimleiders.

Vrijwilligers van de Moslimbroederschap, een fundamentalistische beweging die bij de verkiezingen net iets minder dan de helft van de zetels in het parlement binnensleepte, controleerden identiteitsbewijzen en fouilleerden de duizenden mensen die het plein op wilden. Er zijn geen militairen of agenten op het plein.

Veel livestreams

De livestream van On.tv is niet de enige livestream vanuit Kairo. Met een een laptop, webcam en dataverbinding zijn er tientallen andere streams - met wisselende kwaliteit. Je vindt ze op sites zoals Livestream, Ustream of via Twitter.

Twitter avatar HaraldDoornbos Harald Doornbos Gaaf! Zo werkt een livestream in cairo. Met je laptop op straat, webcam aan en online via usb stick; http://t.co/pNEKSCty
    • Lex Boon