Het zal je uitzicht maar zijn

Het is een gevaar voor de volksgezondheid, zeggen de inwoners van het Britse plaatsje Brierley Hill, West Midlands, over de vuilnisbelt die hoog boven hun huizen uittorent. Bewoner Sally Round zei tegen de BBC: „In de zomer is het erg stoffig en vies, en de ramen worden zwart.” Een ander klaagde over de schaduw die de berg op woningen werpt, waardoor het licht overdag moet aanblijven.

Maar toch heeft het afvalverwerkingsbedrijf RDF Limited al vijf van de zeven deadlines gemist om de ruim 9 meter hoge berg kleiner te maken. Het bedrijf geeft toe dat de situatie uit de hand is gelopen, maar wijt dit aan „bureaucratie”. Volgens het Britse milieuagentschap heeft RDF Limited echter meer dan genoeg tijd gekregen om het probleem aan te pakken.

RDF Limited heeft tot 28 februari de tijd om zich door die berg bureaucratie heen te worstelen, maar heeft al aangegeven dat niet te zullen redden. Lukt dat inderdaad niet, dan loopt het bedrijf het risico dat het zijn werkzaamheden volledig moet staken.