Djokovic ten koste van Ferrer naar halve finale Australian Open

Novak Djokovic na zijn gewonnen wedstrijd op de Australian Open. Foto AFP / William West

Novak Djokovic blijft in de race voor zijn derde titel op de Australian Open. De winnaar van 2008 en 2011 plaatste zich ten koste van de Spanjaard David Ferrer (5) voor de halve eindstrijd: 6-4, 7-6 (4), 6-1. Daarin stuit de nummer een van de wereld op de als vierde geplaatste Brit Andy Murray, die hij vorig jaar in de finale de baas was.

Ferrer wist Djokovic in vijf van de elf eerdere onderlinge ontmoetingen te verslaan en was ook deze keer niet van plan zich zonder slag of stoot over te geven, meldt persbureau Novum. Op de beslissende momenten verzuimde de Spanjaard echter door te drukken. Zo liet hij in de openingsset op 5-4 de kans om Djokovic terug te breken onbenut.

In de tweede set sleepte Ferrer een tiebreak uit het vuur en kwam daarin op een 4-2 voorsprong. Vijf punten later had Djokovic echter alsnog de set te pakken, waarna het verzet van de Spanjaard definitief was gebroken. Na een dubbele break in de derde set serveerde Djokovic de wedstrijd op zijn eerste matchpoint uit.

De vier hoogst geplaatste spelers mogen in Melbourne de buit verdelen. De andere halve finale gaat donderdag namelijk tussen Rafael Nadal (2) en Roger Federer (3). Djokovic (1) en Murray (4) komen een dag later in actie.

    • Lex Boon