De trailer: Moonrise Kingdom

***

Na een afwijkende film van Wes Anderson, zijn eerste animatiefilm The Fantastic Mr. Fox van twee jaar geleden, nu weer een heel gewone? Of: een gewoon-ongewone. Daar lijkt het wel op, voor wie de trailer bekijkt van Moonrise Kingdom. Weer met een grote groep acteurs, van wie sommigen bekend zijn van eerdere films van Anderson zoals Bill Murray (The Life Aquatic with Steve Zissou). Maar ook: Bruce Willis. Willis in een film van Wes Anderson? Dat zou iets kunnen opleveren, al is hij wel weer getypecast als stoere sheriff. Het verhaal gaat over twee kinderen, een jongen en een meisje, die samen weglopen. De film ziet er sprookjeachtig uit, bijna als een animatiefilm met al die zuurstokkleuren. Anderson schreef de film met Roman Coppola (broer en zoon van), met wie hij ook The Darjeeling Limited schreef. Zo te zien dus een Anderson-film volgens het boekje. Dat geeft vertrouwen. Verwacht: mei.