Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Weer

Weer

Tot en met zaterdag blijft het zacht en wisselvallig, met af en toe regen of motregen. Vanaf zondag wordt koudere lucht aangevoerd en gaat het een aantal nachten vriezen.

Vanavond en vannacht neemt de bewolking toe, door een warmtefront dat vanuit het westen nadert. Vooral in het zuidwesten van het land kan af en toe wat lichte regen vallen. In het oosten blijft het nog droog en kan het kwik even dalen tot iets onder het vriespunt.

Morgen schuift het warmtefront langzaam verder over ons land, met in de loop van de dag ook in het oosten bewolking en motregen. In het oosten is het onder de wolken met een matige zuidoostenwind waterkoud met 4 graden. Het westen komt in de loop van de dag in zachte lucht en daar wordt het 8 graden.

Donderdag volgt meer regen en het wordt overal zacht. Vrijdag en zaterdag valt nog een enkele bui en kan het ’s nachts tijdens heldere omstandigheden lokaal al een graadje vriezen.

Vanaf zondag wordt het echt koud. Met een oostenwind wordt koude en droge lucht uit Rusland aangevoerd. Het blijft droog met overdag ruimte voor de zon. ’s Nachts gaat het op uitgebreide schaal licht tot matig vriezen.