Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Kortkolom media

Kroes: zelfregulering cookies werkt niet

Rotterdam. De eigen regels van het bedrijfsleven zijn niet voldoende om de privacy van Europese consumenten te beschermen. Dat schreef eurocommissaris Neelie Kroes gisteren op haar blog. Maandenlang werkten online mediabedrijven en adverteerders aan het systeem Your Online Choices, waarbij consumenten kunnen aangeven van welke bedrijven zij cookies toestaan. Cookies zijn bestandjes waarmee bedrijven het surfgedrag van bezoekers van websites in kaart kunnen brengen. Kroes zegt dat deze vorm van zelfregulering niet voldoende is. Ze roept de markt op om tot een ‘do not track’-standaard te komen, een instelling waarmee je kan aangeven of je wel of geen informatie met bedrijven wil delen. (NRC)

Linda de Mol spreekt kroonprins en Máxima

Rotterdam. Linda de Mol heeft kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima geïnterviewd voor een special over 10 jaar Oranje Fonds, het goede doel dat ze cadeau kregen voor hun huwelijk. „Ik probeer wel zo veel mogelijk persoonlijke elementen er in aan te brengen, maar het was echt de bedoeling dat het over het Oranje Fonds ging”, zei De Mol gisteren bij RTL Boulevard. Het gesprek wordt op 2 februari uitgezonden bij RTL 4. (NRC)

Geen verbod op tablet Samsung Galaxy Tab

Rotterdam. De verkoop van Samsungs tabletcomputer Galaxy Tab wordt niet verboden in Nederland. Het modelrecht dat Apple claimde, wordt volgens een Haagse rechtbank niet geschonden. De rechtbank stelt dat het ontwerp van de Galaxy Tab voldoende afwijkt van dat van de iPad. In Duitsland is de Galaxy Tab wel verboden. (NRC)

Assange begint tv-show

Rotterdam. WikiLeaks-oprichter Julian Assange begint een eigen tv-show. Dat meldt WikiLeaks op zijn website. Het zou gaan om een tiendelige serie waarin Assange politici, denkers en revolutionairen interviewt over de ‘wereld van morgen’. Volgens WikiLeaks begint de tv-show in maart. Het is nog niet bekend waar de serie wordt uitgezonden. (NRC)