Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Cultuur

Het souvenir

Mijn vriend en ik besloten in 2010 ieder onze eigen reis te maken: ik wilde per se Spaans leren in Zuid-Amerika, hij wilde onderzoek doen in townships in Zuid-Afrika. We konden elkaar niet overtuigen, dus ja, dan maar een half jaar zonder elkaar. In Swaziland kocht hij dit beeldje voor me. Ik zat toen in Ecuador. Maar na drie maanden hadden we écht geen zin meer in alleen maar skypen. En voor ik het wist, had hij een vliegticket naar ‘mijn’ continent geboekt. Nog 72 uur met de bus later was hij in Peru. Bij mij. Met het beeldje. Dat daarna, enigszins gekrast, een geweldige reis door Chili en Bolivia heeft gemaakt.

Amsterdam

Heb je een souvenir met een verhaal? Mail dan een foto en anekdote, plus je naam en woonplaats, naar reizen@nrc.nl o.v.v. Het Souvenir