Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Tennis

Bekijk de hoogtepunten kwartfinales Federer en Nadal op Australian Open

during their quarterfinal at the Australian Open tennis championship, in Melbourne, Australia, Tuesday, Jan. 24, 2012. (AP Photo/Sarah Ivey)
during their quarterfinal at the Australian Open tennis championship, in Melbourne, Australia, Tuesday, Jan. 24, 2012. (AP Photo/Sarah Ivey) Federer neemt het in de halve finale van de Australian Open op tegen zijn eeuwige rivaal Rafael Nadal. Foto AP / Sarah Ivey

We zouden het bijna vergeten, maar de Australian Open nadert alweer zijn ontknoping. Roger Federer en Rafael Nadal behaalden vandaag de halve finale. Ze moeten daarin tegen elkaar. Bekijk hier de hoogtepunten van hun kwartfinales eerder vandaag.

Federer had beduidend minder moeite met zijn Argentijnse opponent Jan Martin del Porto (6-4, 6-3, 6-2)) dan Nadal met de Tsjech Tomas Berdych (6-7 (5), 7-6 (6), 6-4, 6-3). Nadal kwam zelfs één set tegen nul achter en kreeg ook in de tweede set een setpunt tegen. Op dat moment wist Nadal echter het tij te keren.

Federer maakt korte metten met Del Potro:

De ommekeer in de wedstrijd tussen Nadal en Berdych:

Federer speelde tegen Del Porto de duizendste wedstrijd uit zijn profcarrière: