Goal van het Weekend is deze heerlijke knal van afstand

Robbie Keane
Robbie Keane

Hoewel de Eredivisie weer begonnen is, kwamen de mooiste doelpunten dit weekend uit de buitenlandse competities. Hier is, een dag later dan gewoonlijk, de Goal van het Weekend - die in het teken staat van het afstandsschot.

Eerst blijven we binnen onze landsgrenzen én binnen de grenzen van het strafschopgebied. In de uitwedstrijd bij Groningen schoot Plet de 0-1 binnen. Dat zijn goal hier genoemd wordt, ligt vooral aan de gevoelige voetbeweging waarmee Vejinovic de assist invulde. Nu de Goal van het Weekend een dagje later is, kunnen we ook de Afrika Cup meenemen: gisteravond versloeg Tunesië Marokko met 1-2. De 0-2 kwam van de bijna struikelende, maar toch fraai solerende Msakni. Een leuke Messi-imitatie, die overigens zondag zelf ook niet verzaakte.

Het afstandsschot dan. In die categorie was de concurrentie dit weekend fors. Zo ramde Maicon (uit stand!) de bal zo in de verre kruising namens Inter Milan en deed Amalfitano het op deze manier voor Olympique Marseille. Kennen we Miroslav Stoch nog? De voormalige buitenspeler van FC Twente was het eindstation van een pijlsnelle counter van Fenerbahce, kapte naar binnen en boem.

Maar in Engeland werd het leer toch het mooist geraakt. In de topper tussen Manchester City en Tottenham Hotspur krulde Gareth Bale de 2-2 heerlijk onder de lat door. Wie er geen genoeg van krijgt, kan terecht bij deze GIF-animatie.

De Goal van het Weekend kwam van de voet van Robbie Keane. De aanvaller die door Aston Villa is gehuurd van het Amerikaanse Los Angeles Galaxy kreeg vlak voor tijd tegen de Wolves de bal voor de voeten en haalde uit. Wat volgde, was dat heerlijke geluid van de bal die de onderkant van de lat raakt.