Espresso met Anne Sinclair

Anne Sinclair is de kersverse hoofdredacteur van Le Huffington Post, de Franse editie van de populaire linkse nieuwssite uit de VS. ‘Ik vond het tijd om zelf weer in de schijnwerpers te staan,’ zegt de vrouw van oud-IMF-topman Dominique Strauss-Kahn. ‘En iemand moet zorgen dat er brood op de plank komt.’

Foto: AFP

Voorpagina

Anne Sinclair is de kersverse hoofdredacteur van Le Huffington Post, de Franse editie van de populaire linkse nieuwssite uit de VS. ‘Ik vond het tijd om zelf weer in de schijnwerpers te staan,’ zegt de vrouw van oud-IMF-topman Dominique Strauss-Kahn. ‘En iemand moet zorgen dat er brood op de plank komt.’ Wat doet DSK op dit moment? ‘Nu?’ zegt Sinclair. ‘Ik denk dat hij slaapt en hopelijk doet hij dat niet in een hotel.’ In Frankrijk wordt de vrouw van DSK gezien als onaantastbaar. Voelt ze zich ook zo? ‘Nee,’ zegt Sinclair. ‘Dat is typisch iets voor mijn man.’

In haar eerste hoofdredactioneel commentaar schrijft Anne Sinclair dat ze iedere dag breaking news wil publiceren. ‘We werken samen met de krant Le Monde,’ zegt Sinclair. ‘En we hebben een aantal bekende blogschrijvers aan ons weten te binden.’ Maar wat als er geen breaking news is? ‘Dan vraag ik mijn man of hij nog iets heeft,’ antwoordt Sinclair. ‘Hij heeft altijd wel iets dat breaking is.’ Kan ze daar elke dag mee komen? ‘Misschien niet vijf jaar lang,’ zegt de kersverse hoofdredacteur. ‘Maar de komende maanden zouden we daar wel de voorpagina mee kunnen vullen.’