Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Sport

Balotelli wacht zware straf FA, Pepe vrijuit na 'handstap' Messi

Mario Balotelli hangt een schorsing boven het hoofd. De Italiaanse spits van Manchester City is door de Engelse voetbalbond FA aangeklaagd wegens ‘ernstig gemeen’ spel in het competitieduel tegen Tottenham Hotspur. Balotelli wacht wellicht een straf van vier duels.

Balotelli trapte zondag tegen de Spurs al dan niet opzettelijk met zijn hak in het gezicht van Scott Parker, die op de grond lag. De actie ontging arbiter Webb. De FA gaat op basis van tv-beelden onderzoek doen.

Balotelli, die na zijn overtreding in blessuretijd uit een strafschop voor de 3-2 zege zorgde, heeft tot morgen de tijd om te reageren. Bij een schorsing mist hij het halve finaleduel in de League Cup tegen Liverpool en de competitieduels tegen Everton, Aston Villa en Fulham.

Real Madrid kan morgenavond in de bekerwedstrijd tegen FC Barcelona gewoon beschikken over Pepe. De Portugese verdediger wordt niet gestraft voor het staan op de hand van Lionel Messi in de ‘heenwedstrijd’ tussen beide clubs. De Spaanse bond gaf hem alleen een waarschuwing. De actie van Pepe zorgde voor veel opschudding, vooral omdat tv-beelden leken aan te tonen dat er opzet in het spel was. De al vaker in opspraak geraakte centrale verdediger van het Portugese elftal bood zijn excuses aan, maar benadrukte dat het een ongeluk was. Real Madrid besloot daarop de speler geen straf op te leggen.

Barcelona heeft de beste uitgangspositie om de halve finale van de Copa del Rey te bereiken. De Catalanen wonnen vorige week de uitwedstrijd in Madrid met 2-1, mede dankzij een geniale pass van de later in de wedstrijd door Pepe geraakte Messi.