Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Sport

Als eerste geplaatste Wozniacki uitgeschakeld op Australian Open

Clijsters (rechts) en Wozniacki na hun wedstrijd.
Clijsters (rechts) en Wozniacki na hun wedstrijd. Foto AFP / Torsten Blackwood

Caroline Wozniacki is vannacht uitgeschakeld op de Australian Open. De 21-jarige Deense tennister raakt daarmee haar koppositie op de wereldranglijst, die ze sinds oktober 2010 in bezit had, kwijt.

De Belgische Kim Clijsters, die vorig jaar het toernooi won, was in de kwartfinale in Melbourne te sterk: het werd 6-3, 7-6 (7-4). Voor Clijsters, als veertiende geplaatst, staat nu de als derde geplaatste Victoria Azarenka te wachten. Azarenka is een van de drie speelsters die na het verlies van Wozniacki de mogelijkheid hebben om de eerste plaats op de wereldranglijst over te nemen.

Wozniacki wist voor het Grand Slam-toernooi al dat ze minimaal tot de halve finales moest komen om haar nummer één-positie vast te houden. Dat lukte dus niet, waardoor ze na 66 weken aan de top weer een ander voor zich moet gaan dulden.