Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Weer

Weer

Het blijft voorlopig zacht voor de tijd van het jaar. Aan het einde van de week wordt het kouder en zou het even echt winter kunnen worden.

Vanavond en vannacht vallen verspreid over het land nog enkele buien. Tussendoor komen ook flinke opklaringen voor. De wind neemt vooral landinwaarts af, waardoor het kwik daalt tot dichtbij het vriespunt.

Morgen blijft het, op een enkel buitje na, droog. Ondanks de toenemende sluierwolken laat de zon zich nog geregeld zien en het wordt ’s middags 6 à 7 graden. Vanuit het zuidwesten wordt de bewolking ’s middags dikker, waarna het in Zeeland tegen de avond licht gaat regenen.

In de avond en nacht naar woensdag breidt de neerslag zich langzaam oostwaarts uit. Voor die tijd daalt de temperatuur landinwaarts nog naar 1 à 2 graden en wordt het sterk nevelig. In de oostelijke provincies kan enige tijd wat natte sneeuw vallen.

Woensdag overdag is het druilerig en grijs, in het noordoosten waterkoud, met 5 graden en zacht in Zeeland rond een graad of 9.

Donderdagnacht blijft het bewolkt en wordt het niet meer zo koud. Ook overdag is het grijs met wat gemiezer. Het blijft zacht. Later in de week wordt het kouder met in het weekend nachtvorst.